Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
|
Catherine
|
Zaslal: po únor 11, 2008 8:29 pm Předmět: Mláďata |
|
|
Zdravím. Zajímalo by mě, proč se doporučuje vejce po nakladení odebrat a umístit do inkubátoru. Všude se to píše, ale nikde jsem nenašla vysvětlení proč nenechat vejce u matky. Z mého pohledu by to bylo určitě přirozenější.
Jestli jsem nehledala dostatečně a někde to je, tak mě upozorněte  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dobby

|
Zaslal: po únor 11, 2008 9:18 pm Předmět: Re: Mláďata |
|
|
Catherine napsal: |
Zdravím. Zajímalo by mě, proč se doporučuje vejce po nakladení odebrat a umístit do inkubátoru. Všude se to píše, ale nikde jsem nenašla vysvětlení proč nenechat vejce u matky. Z mého pohledu by to bylo určitě přirozenější.
Jestli jsem nehledala dostatečně a někde to je, tak mě upozorněte  |
Nevim nad tejtim jsem nikdy moc nepremyslel ale neni to treba proto ze mas v inkubatoru jistejsi ze ty vajicka vydrzej a udrzis jim lepsi podminky, prece jen kdyz se o to stara samice tak nejaky se nenarodej, nevim jen placam, stejne to smaznou  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Catherine
|
Zaslal: po únor 11, 2008 9:56 pm Předmět: |
|
|
No to nevím, dost jsem četla, že i přesto, že je umístili do inkubátoru se některé nevylíhly. A jaká péče může být lepší než od maminky?
Pokud je samice zahřívá a v teráriu jsou ideální podmínky, tak si myslím, že by bylo nejlepší nechat je tam ... ale jak říkám, nikde jsem se o tom nedočetla, tak je to jen laický názor.
Chystám se totiž hady chovat, a určitě i odchovávat, tak se informuju už předem. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dobby

|
Zaslal: po únor 11, 2008 10:01 pm Předmět: |
|
|
Takovejch peci, ktere jsou lepsi jak od maminky je No ale treba kazdej chovatel nezajistuje 100% podminky na odchov hadu, tak si poridi tejto svinstvo a problem ma vyreseny  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Nery Moderátor

|
Zaslal: po únor 11, 2008 11:26 pm Předmět: |
|
|
Myslíš tedy líhnutí vejcorodých krajt doufám...
Protože ty jako jediní hadi maj trochu sklony o snůšky pečovat.
O jinejch hedech se bavit nebudem ti si vajec nevšímaj.
Krajtám se vejce odebírají z mnoha důvodů, uvedu jen pro mě důležitý :
1) především v teráriu jen velice obtížně udržíš odpovídající vlhkost a teplotu zrovna v tom správnym místě a je tam obrovský ryziko druhotných infekcí(kdo má terárka sterilní žeano.
2) třebas taková regiuska může mít necelý 2kyla a naklade dejmetomu 6vajec jež dohromady váží 900gramů,když se stará o snůšku tak nežere a ty bys jí opravdu nechala 70 dní spalovat energii na výrobu tepla pro inkubaci?Je to pro ni nesmírně energeticky náročné a sejně nedokáže teplotu dostat na ideální hranici. _________________ (-(-(-_-)-)-)
© - příspěvek je chráněn autorskými právy - pravděpodobně jde o jedinečný intellectualní kotrmelec...
Bez povolení autora je zakázáno na text zírat ! www.nery.wz.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Catherine
|
Zaslal: po únor 11, 2008 11:36 pm Předmět: |
|
|
Ok, moc děkuju, takhle jsem to potřebovala vysvětlit Hady jsem myslela obecně vejcorodé, myslela jsem, že se starají všichni, ale jak vidím tak ne ...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Nery Moderátor

|
Zaslal: po únor 11, 2008 11:47 pm Předmět: |
|
|
nene,vim jen o krajtách ... a to eště ne všechny. Snad všichni ostatní prostě vyberou misto ktery se jim zda v jejich okolí nejlepší (ale klidně se můžou splést) tam nakladou a plazí se pryč,v terárku to pozdějc klidně rozmačkaj...
tyhle krajtičky sou den po vylíhnutí,zrovna přendaný z inkubátoru _________________ (-(-(-_-)-)-)
© - příspěvek je chráněn autorskými právy - pravděpodobně jde o jedinečný intellectualní kotrmelec...
Bez povolení autora je zakázáno na text zírat ! www.nery.wz.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Catherine
|
Zaslal: út únor 12, 2008 12:12 am Předmět: |
|
|
Když jsem hledala informace, narazila jsem na toto: http://www.koralovky.wz.cz/ocampbelli.html takže asi vyjímka potvrzuje pravidlo Ale jak píšeš, nejlepší bude odchovat malé v inkubátoru, než pokoušet štěstí. Ještě jednou děkuju.
PS: Krajtičky jsou nádherné  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|